søndag den 17. juni 2012

Skønne citron cupcakes m/vaniljefrosting!

mmhmmhm...! 
Denne kage er perfekt til sommer, med den søde lette smag af citron. Kagen er en af mine personlige favoritter og er bare super lækker :-)! Og så er den også let at lave!
Opskriften her er til ca. 15 personer.



Ingredienser til dejen:
·      250g smør
·      3 æg
·      250g mel
·      250g rørsukker (eller bare sukker)
·      2 tsk. Bagepulver
·      Korn af 1 vaniljestang (eller smag til med vaniljepulver)
·      1 tsk. Salt
·      1 dl mælk
·      Saft fra 1 citron
·      Skal fra 1 citron




Fremgangsmåde for dejen (eller kagen):
·      Smelt smørret, tilsæt mælk og rør æggene i et ad gangen
·      Bland mel, salt, vanilje, sukker og bagepulver i en anden skål
·      Hæld derefter væsken, citronskal og citronsaft i skålen lidt efter lidt
·      Rør til dejen er glat
·      Hældes nu i forme
·      Bages ved 200 grader 15-20 min.


Når kagen er bagt og afkølet, er det tid til den lækre vaniljefrosting!



Ingredienser til vaniljefrosting (Alt efter hvor meget frosting man ønsker):
Man kan aldrig rigtigt regne med målene til frosting, da det er meget individuelt hvor meget folk gerne vil have på kagerne. 
·      300g flormelis

·      2.5 tsk. Vaniljesukker
·      85g smør (blødgjort)
·      3.5 spsk. Mælk


Fremgangsmåde for vaniljefrosting, puttes på de kolde kager!:
·      Bland flormelis og vaniljesukker
·      Smuler smør i blandingen
·      Tilsæt mælk
·      Pisk til frostingen er cremet og luftig
·      Kan nu puttes på de kolde kager, man kan evt. Tilsætte farve, så det gør det lidt sjovt

Og så er det tid til cupcakes :-) Håber i kunne bruge opskriften!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar